Priser og tilskud

Kostprisen for sunde tænder

Tandlægepriser og tilskud i Nibe og Aars

Mange tror fejlagtigt at en tandlæge selv bestemmer alle sine tandlægepriser. Der findes en overenskomst som fastsætter tandlægepriser på de mest almindelige behandlinger, herunder eftersyn, tandrensning, røntgenbilleder og små plastfyldninger, og derfor er tandlægepriser på mange ydelser helt ens over hele Danmark.
​ De ”frie ydelser” kan variere fra tandlæge til tandlæge. Det er priserne på fx store plastfyldninger, rodbehandlinger og kroner, hvor vores tandlægepriser kan variere. 

Tilskud på tandlægepriser
Folke- og førtidspensionister med helbredstillæg får en af kommunen fastsat procentdel af tandbehandlingen dækket. Det gælder for alle tandbehandlinger med sygesikringstilskud. Ved større behandlinger som proteser og kroner skal kommunen søges før behandlingen.
Børn og unge under 16 år: Forældre skal selv betale 1/3 af tandlægeprisen, hvis de vælger, at deres barn skal gå hos en privat praktiserende tandlæge, og KUN efter forældrene har underskrevet en aftale med kommunen. 16-17 årige kan frit vælge mellem en gratis privat tandlæge og kommunal tandpleje. Dog skal forældrene underskrive en aftale mellem den private tandlæge og kommunen. Denne blanket fås hos skoletandlægen.​

Voksne: Før større operationer herunder transplantationer og hjerteklapoperationer skal Kæbekirurgisk afdeling på hospitalet undersøge dig for infektioner. Hvis det findes, at nogle af tænderne er betændte, vil de ofte blive trukket ud. Det offentlige betaler ofte for en protese til erstatning, men spørg altid på din behandlende hospitalsafdeling og få det på skrift, hvem der betaler behandling/og eftersyn før og efter behandling.


Patienter, der har fået tandskader som følge af kemoterapi eller strålebehandling, eller patienter med Sjögrens syndrom kan søge tilskud på tandlægepriser hos regionen. Tandsættet skal undersøges af en tandlæge umiddelbart før kemo-/strålebehandlingen går i gang. Spørg nærmere på din behandlende hospitalsafdeling hertil. 

Kontanthjælpsmodtagere og andre lavindkomstgrupper kan få tilskud på tandlægepriser og tandbehandling op til 10.000 kr. årligt uden at søge hos kommunen først. Der skal blot kunne fremvises dokumentation fra kommunen om, at man tilhører en af nævnte grupper. Ring og hør nærmere på klinikken, hvis du er I tvivl om du kan få tilskud

Klinikkens priser

BehandlingPris
​Plastfyldning lille kindtand 2 flader​Fra ​914 kr
Plastfyldning lille kindtand 3 flader
Fra 1.028 kr​
​Plastfyldning stor kindtand 2 flader
Fra ​​1.045 kr
Plastfyldning stor kindtand 3 flader
​Fra 1.133 kr
​Krone (ex. opbygning / stift / røngten)
​Fra 5.200 kr
Rodbehandling fortand (ex. fyldning og bedøvelse.)
​Fra 1.945 kr
​Rodbehandling kindtand (ex fyldning og bedøvelse)
​Fra 3.000 kr
​Operativ fjernelse af tand (ex bedøvelse og røntgen)
1​.000 - 3.000 kr
Lokalbedøvelse285 kr
​Blegning af over og undermund
​3.000 kr

Ovenstående priser er kun et lille udvalg. Du er velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller ønsker pris på en specifik behandling.​​

Her finder du os

Skomagergade 1, 9240 Nibe